real estate menu left
real estate menu right

Săptămâna legumelor şi a fructelor donate

Acţiune caritabilă derulată la Liceul Tehnologic Ferdinand I Rm. Vâlcea

și Școala Gimnazială Nr. 13 Rm. Vâlcea

 

În perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2013, în cadrul Liceului Tehnologic Ferdinand I Rm. Vâlcea și Școlii Gimnaziale Nr. 13 Rm. Vâlcea s-a derulat campania socială ,,Săptămâna legumelor şi a  fructelor donate”, din cadrul Strategiei Naționale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Campania a implicat voluntari, elevi şi profesori ai celor două școli, care promovează acţiunile umanitare din cadrul SNAC. Eforturile voluntarilor  făcut posibilă donarea a 90 pachete de fructe și a unei cantități însemnate de legume către instituțiile sociale Centrul de zi Andreea Ostroveni și Serviciul de tip rezidențial pentru recuperarea copilului cu dizabilități Rm. Vâlcea.

Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară  în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

 

Click pe imaginea de  mai jos pentru a vizualiza tot albumul foto.

 

Acțiune de ecologizare - Let's Do it, Romania

Let's Do it, Romania!

 

În cadrul campaniei naționale Let's Do it, Romania!, un grup de elevi și profesori ai liceului nostru a participat în data de 28 septembrie 2013 la acțiuni de ecologizare a Râmnicului. Le mulțumim și îi felicităm pentru implicare. 

Let's Do it, Romania! - 28 septembrie 2013

 Click pe imaginea de mai jos pentru vizualizare album foto

 

Voluntariat - Campania Săptămâna legumelor și a fructelor donate

În perioada 31.10 – 4.11.2011, s-a desfaşurat în școala noastră campania socială de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate din Centrul de Zi Ostroveni ,  campanie intitulată “Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”.

Campania s-a derulat în cadrul Strategiei Nationale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi a implicat voluntari (elevi și profesori)  din şcoala noastră.

 

Acţiune caritabilă - Săptămâna cartofului donat

„Săptămâna cartofului donat"


Acţiune caritabilă la Grupul Şcolar Ferdinand I

DONAŢIE. În cadrul programului „Săptămâna cartofului donat", demarat de Ministerul Educaţiei, elevii şi profesorii de la Grupul Şcolar Ferdinand I au donat aproximativ 500 kilograme de cartofi atât pentru azilul de bătrâni de la Govora, cât şi pentru adăpostul de zi şi de noapte pentru copii străzii din Rm. Vâlcea.

Programul s-a desfăşurat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), evenimentul fiind organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, în parteneriat cu Asociaţia Children´s High Level Group.

Elevi şi profesori mărinimoşi

La Rm. Vâlcea, la această iniţiativă au luat parte elevii Grupului Şcolar Ferdinand I, unii dintre ei chiar fiind înscrişi ca voluntari în cadrul SNAC. Ei au fost înştiinţaţi de demararea acestui eveniment de către consilierul educativ al şcolii, doamna profesoară Anca Preoteasa, care i-a anunţat pe copii în cadrul Consiliului Elevilor, după ce o notificare a fost trimisă de SNAC grupului şcolar. Încă de la începutul săptămânii trecute copii au început să strângă cartofi, unii au adus direct de acasă, alte clase au strâns bani pentru a-i cumpăra, fiecare după putinţe. Alături de copii au participat şi profesorii diriginţi (Anca Preoteasa, Cati Cruceru, Otilia Enăchescu, Gheorghe Nica, Liana Aspricioiu, Daniela Busuroi, Cosmina Moscalu, Georgiana Vilău, Mădălina Văduva, Florin Ochia şi Nadia Olaru.

 


Joomla!. XHTML and CSS.